Tillfällig utställning

Elizaveta Porodina – Okha

Pågår till 12 juni

Fotografiska

Med sina drömlika och bitvis surrealistiska foton har Elizaveta Porodina blivit modevärldens favorit och bjuder nu in den svenska publiken till att ta del av sin suggestiva och mångfacetterade bildvärld.

34-åriga Elizaveta Porodina är en av de hetaste fotograferna inom modefotografin just nu. Hon anlitas av modehus som Dior, Moncler och Carolina Herrera. Elizaveta Porodina är född i Moskva, och flyttade som 12-åring till Tyskland med sin familj. Hon är utbildad psykolog men lockades av att arbeta mer kreativt och blev snabbt ett eftertraktat namn inom fotografin.  Idag bor hon i München, men betraktar världen som sitt hem.

Utställningen окна (som betyder fönster på ryska) är en reflektion över fotografen Elizaveta Porodinas senaste år och de bilder som kommit till under den tiden. Hennes bildspråk är surrealistiskt och färgstarkt, drömskt men ibland också skrämmande. Tårar och vatten är återkommande teman. Inspirationen hämtar hon från barndomens Ryssland, konsthistorien, film och religion.

När

Pågår till 12 juni

Pris

Entré fr. 165kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Följ skyltarna längs Stadsgårdskajen från Slussen