Konsert

Dustin O’halloran

När oscarsbelönade filmregissören Sofia Coppola (Lost in Translation), funderade över soundtrack till sin film Marie Antoinette, gick förfrågan till pianisten och kompositören Dustin O’Halloran. Det är begripligt. Tonspråket är lyriskt, filmiskt och påminner stundtals om minimalisten Philip Glass. Att Jóhann Jóhannsson, som också är ett framträdande namn inom filmmusik, remixat Dustin O’Hallorans Lumiere (2011) är också följdriktigt.

Han har släppt fem kritikerhyllade album för solopiano och har över 94 miljoner spelningar på Spotify. Förteckningen på IMBd visar en Emmy-vinst och flertalet nomineringar, däribland för Grammy (Lion, 2016). Detta resulterade i kontrakt med prestigefyllda Deutsche Grammophon.

Även om ledorden för beställningsverken tycks ha utgått från ”dimma över äng, skogslandskap i skymning”, finns bredd i hans samarbeten, som inkluderar Katy Perry, Leonard Cohen och Slater Bradley. O’Halloran är även en del i bandet A Winged Victory for the Sullen, som har givit ut fem album med anknytning till film.

När

27 oktober kl 20

Pris

300 – 350 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.