Samtal

Föredrag

DRAMATEN.DOC

17 okt–14 dec

Dramaten

En serie gestaltade läsningar om aktuella händelser i världen. Dramaten.Doc vill ge en plats för och en röst åt dramatiker, författare och teaterkollegor i konfliktdrabbade områden. Konstnärlig ledning och regi av Dmitri Plax, författare och regissör. Programmen planeras löpande under hösten, för att snabbt kunna fånga upp aktuella händelser i världen.

KONSTEN ATT BEKÄMPA EN DIKTATOR

Konsten att bekämpa en diktator av den filippinska journalisten och författaren Maria Ressa, i översättning av Manne Svensson. Maria Ressa tilldelades 2020 Svenska PENs Tucholskypris och mottog året därpå Nobels Fredspris. Kvällen genomförs i samarbete med Albert Bonniers förlag och Svenska PEN.

Maria Ressa, född 1962, är journalist och författare. Hon är grundare av nyhetssajten Rappler och dessförinnan korrespondent för CNN. År 2021 belönades hon med Nobels fredspris tillsammans med Dmitrij Muratov. Konsten att bekämpa en diktator är hennes senaste bok som handlar om hur demokratier världen över hackas sönder genom desinformation och manipulation.

När

Tisdag 17 oktober 19:00
Onsdag 29 november 19:00
Torsdag 14 december 19:00

Pris

100 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss: Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn: Spårvagn nr 7

Annonser: