Pop & rock

Konsert

Dolce

16 februari återvänder Dolce med sitt tredje album.Först ut från skivan är titelspåret ”Ett liv”.
”Ett försök att fånga hur det är att kastas framåt i livet och på något vis hantera det som händer på vägen”, säger Dolce om låten.I samband med skivsläppet ger sig duon ut på en turné som inleds i Köpenhamn 23 februari.

Dolce om låten:
”Ett försök att fånga hur det är att kastas framåt i livet och på något vis hantera det som händer på vägen. Att lära sig gå, bli ihop, göra slut, klappa en katt, glömma att ringa tillbaka, att förlåta eller inte förlåta.””Ett liv” är första singeln från Dolces nya album med samma titel. Samtidigt som ett gitarrplock rusar fram berättar texten om korta fragment och minnesbilder ur ett liv. Låten ackompanjeras av ett stråkarrangemang signerat Elina Ryd.Dolce (Anna Levander och Leopold Nilsson) debuterade 2014 med EP:n “Gröna höjder” och har sedan dess släppt två kritikerrosade album, “Av liv och grönska” och “Ur aska”. 16 februari kommer duons tredje album “Ett liv”.


”Ett liv” handlar om vägval och brytpunkter. Om att gå från barndomens ibland oändliga möjligheter till att istället välja en väg. Går det att hitta balansen mellan sina drömmar och verklighetens begränsningar utan att tappa bort sig? Albumet befinner sig fortfarande i Dolceversum med de organiska elementen, men utforskar även elektroniska inslag och mörkare ljudvärldar. För tredje gången i rad jobbar Dolce tillsammans med producenten och vännen Mattias Glavå. På albumet gästar bland annat Alice Boman.

När

22 mars 2024

Pris

300 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Spana in Welmas olika guider

Annonser: