Performance

Tillfällig utställning

Dödsmässa I-IV

5 maj–9 jun

Bonniers Konsthall

En dödsmässa är ett requiem. Själva ordet requiem är latin och betyder vila. Mässans fokus ligger på bön för de avlidna.

Utställningens hjärta är ett stort nyproducerat verk i form av en sex meter hög timrad svart klockstapel som tar plats i Bonniers Konsthalls stora sal. Flera gånger i timmen ringer klockan i stapeln för verkets huvudperson Eva-Britt. Varje söndag framför Markus Öhrn med inbjudna gäster performance i form av dödsmässor högst upp i tornet. Varje dödsmässa har sin speciella plats i Markus och Eva-Britts relation och blir konstnärens personliga hyllning till och upprättelse för en person som har haft en avgörande roll i hans liv.

Jag har låtit bygga en klockstapel i det stora utställningsrummet, där jag gjutit en klocka med min mormors namn vid vilken jag och min bror håller dödsmässor till hennes minne. Så jag tar min erfarenhet av livearbete och försöker koncentrera den energin och förmedla ett budskap som publiken kan bära med sig hem. Det handlar ju inte bara om min mormor, det handlar om allas våra mor- och farmödrar och andra äldre personer vi har runt oss. – Markus Öhrn

Ingår i entrépriset, ingen föranmälan krävs.

När

Varje söndag kl 13 från 1 maj–16 juni

Pris

Ordinarie 130 kr
Student/Pensionär 100 kr
Medlem i Bonniers Konsthall Gratis

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation S:t Eriksplan, därefter ca 600 m promenad.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: