Gratis

Konsthall

Tillfällig utställning

Dodge and/or Burn av Lisa Tan

Pågår till 11 februari 2024

Accelerator

I höst presenterar Accelerator den första institutionella soloutställningen i Sverige med Stockholmsbaserade konstnären Lisa Tan.

I utställningen Dodge and/or Burn har Tan tittat på skärningspunkter mellan nervsystemet och människans inre liv för att förstå mekanismerna och verkningar av konst, osäkerhet och formandet av det egna jaget. Tan har arbetat utifrån ett underliggande intresse för den transformativa potential som uppstår när ens varseblivning präglas av en kris. 

Dodge and/or Burn presenterar Lisa Tan nya och befintliga verk som på Accelerator kommer samman i en totalinstallation. Besökaren bjuds in till att finna egna vägar genom ett system av öppna väggar som sträcker sig över båda utställningssalarna. De många väggarna skapar olika sammanhängande zoner som innehåller fotografier, objekt, ljud och videoverk.
 
I en samtid där ett världsomfattande nödläge har övergått i andra hotbilder är en av de centrala frågorna som ställs på Accelerator i höst: hur påverkas den enskildes utveckling av att leva i en tid där omvärldens olika våldsyttringar är ofrånkomliga?

Läs mer om utställningen och konstnären Lisa Tan på Accelerators hemsida.

När

16 september – 11 februari

Pris

Fri entré.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmaste tunnelbanestation är Universitetet, därifrån är det en minuts promenad till konsthallen.

Du kan även ta buss 50, 639, 670 och 676 (hållplats Universitetet Södra), buss 540 (hållplats Universitetet Norra) eller Roslagsbanan (hållplats Universitetet).

Annonser: