Världsmusik

Jazz

Derya Yildirim & Grup Şimşek

Derya Yıldırım & Grup Şimşek bildades 2014 och har två album och en EP bakom sig. Debutalbumet ”Kar Yağar” kom 2019 och senaste platan ”Dost 2” kom förra året. 

Vid sidan av den tysk-turkiska, bağlama-spelande sångerskan Derya Yıldırım, består bandet av den brittiska kompositören och trummisen Greta Eacott, den franske gitarristen, basisten och flöjtisten Antonin Voyant samt den tyske keyboardisten och syntbasisten Graham Mushnik.

Yıldırım föddes i ett multikulturellt område i Hamburg där hon påverkades av de olika musikstilarna och lärde sig spela, bağlama piano, saxofon och gitarr. Trots sin flerspråkighet sjunger Yıldırım uteslutande på turkiska: ”Det är verkligen viktigt för mig eftersom det är det språk jag verkligen kan uttrycka mig på, det är mitt känslomässiga språk”, förklarar hon.

Ledda av Derya Yıldırıms turkiska luta och hennes sång drar gruppen betydelsebärande linjer från den turkiska folkrepertoaren till sitt eget låtskrivande, med ett starkt eget sound och en dansant energi.

”En superkvartett som trollbinder och chockar med elektrifierad, magisk och kraftfull musik.” Skrev Lira Musikmagasin efter bandets förra besök på Fasching 2019.

När

8 juni kl 20

Pris

280 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.