Konsert

Dead Can Dance

Dead Can Dance och deras väldigt produktiva 80-tal gjorde att det brittisk/australiensiska bandet blev ett fenomen på världsmusikscenen, som även lämnade stora avtryck på populärmusiken. Efter att 2018 ha återvänt med albumet ”Dionysus” får vi äntligen chansen att uppleva Lisa Gerrard och Brendan Perry live. I höst besöker de att fåtal väl utvalda spelställen runtom i Europa. 8 november kommer Dead Can Dance till Göta Lejon i Stockholm.

Med sex album på nio år var Lisa Gerrard och Brendan Perrys skapelse konstant närvarande under 80- och början av 90-talet. Men efter succéskivan ”Spiritchaser” från 1996 blev det tyst.

Både Lisa Gerrard och Brendan Perry gick vidare med solokarriärer och andra sidoprojekt. Men 2005 gjorde de en efterlängtad reunionturné och 2012 gav duon ut sitt första nya album på drygt 15 år. Det följdes 2018 upp av ”Dionysus”.

Då ”Dionysus” släpptes möttes den av fina recensioner från bland andra Uncut, Q Magazine och Pitchfork. De sju spåren utgör en redogörelse i två akter, där atmosfärer och anslag förflyttas över såväl tid och rum som teknologier.

När

8 november kl 19:30

Pris

485 – 800 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Göta Lejon ligger på Götgatan 55, ett stenkast från Medborgarplatsen mitt på Södermalm. Från T-centralen kan ni ta tunnelbanans gröna linje, och kliva av vid Medborgarplatsen.