Film

De Geers filmarkiv: Med kameran som tröst, del 2

Carl Johan De Geer presenterar sina egna favoritfilmer. Idag en långfilm om hans släkts adliga förbannelse och två kortfilmer.

Under tre lördagar visar Stadsmuseet filmer av Carl Johan De Geer som själv inleder med en presentation.

Med kameran som tröst del 2
70 minuter, 2004

Som tonåring vänder Carl Johan de Geer överklassen ryggen och beslutar sig för att bli socialist och konstnär. Väl medelålders så vrider han fokus mot den egna familjen och släkten, ger sig ut på jakt efter en gul blomma som kanske är botemedlet på släktens adliga förbannelse. Vi får följa med på en hisnande resa genom tid och rum, där den självrannsakande konstnären rör sig anekdotiskt och ofta fiktivt genom sin barndom och vuxna liv.

Långfilmen ”Med kameran som tröst del 2” är en fristående fortsättning på ett tidigare verk, Carl Johan De Geers fotobok ”Med kameran som tröst, del 1” från 1980.

Förfilmer:

  • Jag minns Lena Svedberg
    6 minuter, 2000

Vi arbetade tillsammans och jag minns hennes röst men den är svår att beskriva. Om jag tar fram nån bild av henne och tittar på den så minns jag också hur hon såg ut. Somliga döda lever kvar inuti en, som bilder.

  • Stockholmssyndromet
    9 minuter, 2002

    En tragikomisk beskrivning av hur en stad kan ockupera en människas själ, och denna människas försök att befria sig från sina tvångstankar.

När

9 mars 2024

Pris

120 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Slussen.
Flertalet stadsbussar och Nacka/Värmdö-bussar till Slussen.
Museet ligger precis uppe på Södermalmstorg.

Allt som händer – Stadsmuseet

Spana in Welmas olika guider

Annonser: