Dans

Dark dynamite

1–3 november

Dansens Hus

Kroppen bär på lager av dynamit. Destruktiva krafter lurar under huden och är en del av vår existens. Vår förmåga att gå igenom metamorfoser hör till vår biologi och vi hyllar den förmågan till förändring. Förändringen ses ofta som något positivt, en progression, ett steg framåt. Men den kan också gå åt andra hållet, bakåt. Förmågan till förändring vägs ofta upp av en form av förstörelse vilket inte motsäger livet, den gör snarare livet möjligt. 

DARK DYNAMITE är en koreografi för en dansare, inklusive flera skulpturer och en akustisk-elektronisk kör. Arbetet har letts av ett utforskande av mörka krafter som formar våra kroppar – accelererar eller bromsar oss, såsom trötthet, slöhet, apati, rastlöshet, försumlighet, förtvivlan, tygellöshet. Dessa krafter är krävande, de kan förgöra oss när som helst. Det är en sida av livet många vill glömma, som ofta döljs bakom diagnoser som distanserar det från det vardagliga, även om det är inget mindre än livet självt. Ju mer vi diagnostiserar de sårbara sidorna av livet tenderar vi att krympa det vi kallar normalt. Genom att låta livets tygellösa och trötta sida vecklas ut, pekar koreografin på idén att livet är en självformandemateria bortom kontroll, där dess mörka krafter är oundvikliga medspelare. 

När

1-3 november kl 19

Pris

200 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Du hittar Stora och Lilla scen på Barnhusgatan 14; ett gångavstånd från Centralstationen. Närmaste tunnelbanestationerna är T-Centralen (uppgång Vasagatan) eller Hötorget (uppgång Olof Palmes gata). Närmaste busshållplats är Norra Bantorget.