Stand up

Dara Ó Briain – So… Where Were We

Irländske komikern och programledaren Dara Ó Briain tjuvstartade turnén med sin nya show “So… Where Were We?” med åtta utsålda gig i Dublin i november. Nu fortsätter han genom Storbritannien och över Engelska kanalen. I juni kommer han till Sverige. Ó Briain har kallats ’britternas mest älskade irländare’ och ’Irlands största export efter Guinness’. Hans klockrena iakttagelser av det absurda i vardagen och hans naturliga, rättframma stil träffar mitt i prick. Han levererar kvicka och vågade anekdoter och han älskar att munhuggas med sin publik.

Sedan genombrottet i början av 2000-talet har den prisbelönte komikern uppträtt för utsålda hus både på Irland, i Storbritannien och runt om i världen. Dara Ó Briain inledde sin TV-karriär redan på 90-talet som barnprogramledare och har sedan dess varit programledare för både underhållningsprogram och dokumentärer, haft sin egen vetenskapsserie och gjort en dokumentär om och med Stephen Hawking på BBC1. Vad många inte känner till är att Dara innan han begav sig in på stand up-banan tog examen i både matematik och teoretisk fysik vid universitet i Dublin.

Ofrivillig paus
Det är fyra år sedan Dara Ó Briain senast gav sig ut på världsturné med showen ’Voice of Reason’. Efter att ha genomfört 180 föreställningar i tjugo länder – från Auckland till Reykjavik, från Moskva till New York – kände han i mars 2020 att det var dags för en välförtjänt paus. En paus som på grund av pandemin blev mycket längre än han hade tänkt sig, och han har verkligen längtat efter att möte sin publik igen.

– När jag ställde mig på scenen i Dublin för den första föreställningen i november fullkomligen exploderade publiken. Det var en enorm känsla av lättnad. Det var nästan som om folk tänkte ”Åh! Det händer faktiskt. Visst, vi köpte biljetter och gick hit, men det fanns alltid en risk att en minister skulle dyka upp och säga ”Ni är alla arresterade för att ha brutit mot Covid-reglerna”, berättar Dara Ó Briain.

När

18 juni

Pris

från 395 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Kungsträdgården (blå linje) eller Östermalmstorg (röd linje).