Teater

Dansen

Finfint Welma-erbjudande
Som Welma-läsare har du möjlighet att se Dansen med 50% rabatt.
Erbjudandet gäller datumen 27 september kl 19, 2 oktober kl 18 och 7 oktober kl 16.
Läs mer och boka dina biljetter här!

”Igår kväll köpte jag ett stycke fläsk på marknaden, gick hem, skar till en bit och började tugga. Och tugga. Jag kunde faktiskt tugga i mig en hel bit rått fläskkött. Och det är så jag vill inleda min redogörelse för vad dansen är.”

Katja, Andrej, mamman och väninnan talar om livet, dess mening och ändlighet. De talar om sorgen, förlusterna, om kärleken. Mest av allt tycks de tala om dansen, dansen med stort D, Katjas dans. Dansen gäckar och fascinerar, den sägs ha uppkommit som en hyllning till smutsen och fasan, till det förvridna och tragiska, men ingen verkar helt kunna förstå eller förklara dansen, inte ens dansösen själv.

 ”Vi är födda till att dansa och hela vårt liv är bara dans, vare sig vi vill det eller inte. När du äter eller går till jobbet eller slaktar en gris eller har sex eller fixar med bilen utför du dansen.”

Ivan Vyrypaev, född 1974 i Irkutsk, har skrivit en sällsam och vacker pjäs som utforskar den mänskliga existensens villkor, lycka och elände. Livet ställs mot döden, provokativa politiska kommentarer avlöser utslitna kärleksförklaringar, och bråddjupa filosofiska resonemang blandas med de mest banala och pretentiösa utsagor. Dansen är skriven 2010 och blir Teater Galeasens tredje Vyrypaev-uppsättning i regi av Olof Hanson, efter de tidigare föreställningarna Illusioner (2014) och Omfamningar (2017).

”SKÅDESPELARNA BRILJERAR” Expressen
”STOR LYCKA” DN
”GALET ROLIG” SVD

När

25 september – 5 november

Pris

Se biljettlänk för pris

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 65, kliv av vid hållplatsen Östasiatiska Museet och gå ca 300 m, mot vattnet och till höger upp för backen. Tunnelbanans blå linje till Kungsträdgården, därefter ca 10 min promenad. Tunnelbanas röda linje till Östermalmstorg, därefter ca 15 min promenad.

Annonser: