Konsert

Contact

20–21 juli

Musikbåten Blidösund

Sommarens kanske största händelse på Musikbåten, legendariska proggbandet Contact med bl.a. Ted Ström, Lorne de Wolfe, Jonas Isaksson m.fl! Två historiska kvällar du inte får missa!

För 50 år sen fick dom en Grammis för LPn ”Hon kom över mon” med låtar som Samma vindar, samma dofter, Guldkalven och inte minst titellåten lyckades Contact hitta ett eget, genreöverskridande uttryck. Låtskrivarna Ted Ström och Lorne De Wolfe och deras blandning av folkmusik, pop och progg blev eftertraktad. Efter ”Hon kom över mon” kom skivan ”Utmarker” med låtar som Fyrvaktarns dotter och Nattens drottning och Contact gjorde Skandinavien osäkert. Bandet spelade i folkparkerna och inte minst på festivaler som Ruisrock i finska Åbo och Kalvøya i Norge. Contact var dessutom det första svenska bandet på Roskildefestivalen 1972.

Ted Ström skrev inte bara för Contact, utan också senare med Norrbottens Järn kom bl.a. ”Jag och du” och ”Drömmarnas värld”. 1984 skrev Ted ”Vintersaga” som gjorts klassisk av Monica Törnell och inte minst Jerry Wiliams.
I dag slänger Contact gärna in Teds Vintersaga och Lornes ”Var kommer barnen in” som extranummer om ni är snälla…

Sättning Contact 2022:
Ted Ström – sång/orgel
Lorne de Wolfe – sång/bas
Claes Palmqvist – fiol/kornett
Björn Holmsten – sax/klarinett
Jonas Isacsson – gitarr
Gaianeh Pilossian – fiol

Denna konsert är en del av ångbåtsmusik deluxe: 

En exklusiv musikkryssning där det ingår resa, mat och sittplats under en av konserterna med några av Sveriges största artister.  

När

20 och 21 juli kl. 18.30 – 22.15

Pris

795 – 1095 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Skeppsbron ligger vid kungliga slottet. T-banan mot Slussen och gamla stan, och sedan en kort promenad.