Opera

Confidencen Opera & Music Festival: Alcina

Efter förra årets stora succé med den nordiska premiären av Rameaus opera Dardanus är det nu dags för en ny operauppsättning under Confidencen Opera & Music Festival. Sommaren 2024 presenterar vi en av barockens mest kända operor: Händels Alcina!

Premiären på Covent Garden i London den 16 april 1735 blev ett grandiost spektakel med sångare och dansare, magnifika kostymer och scenografi, och inte minst, enastående musik. Under Confidencen Opera & Music Festival 2024 förvandlas vår vackra teater till Alcinas förtrollade ö. En ö full av förförda och försmådda älskare, förstenade vilda djur och Alcinas innersta känslor. En ö där inget är som det verkar vara.

Festivalens konstnärliga och musikaliska ledare violinisten Peter Spissky:

”Händels musik speglar de psykologiska dimensionerna i Alcinas resa från makt till kärlek och sårbarhet. Alcinas ståtliga partier i början av operan, där hon framstår som stark och mäktig, förvandlas till ömtåliga och känslosamma arior i slutet, där hennes sårbarhet och tvivel framträder. Händel målar kärlekens inre konflikt och känslor på ett subtilt och gripande sätt.”

Peter Spissky har bjudit in opera- och teaterregissören Helena Röhr för att iscensätta Alcina.

Regissören Helena Röhr:
“Alla säger att Alcina är en trollpacka som om det vore något negativt. Jag tror att det finns andra sätt att förstå henne på. När Alcina blir djupt förälskad i Ruggiero och upplever uppriktig och ömsesidig kärlek för första gången sätter detta henne i gungning. När Ruggiero plötsligt lämnar henne fungerar inte hennes magi som förr och Alcina måste ta sig djupare in i sig själv än hon någonsin gjort tidigare. Hon behöver hoppa ner i det kalla kalla vattnet, för att se om hon fortfarande kan andas under ytan.“

Kom och bli förtrollad av ett yttre och inre äventyr i Händels mästerverk Alcina på Confidencen i sommar! Under ledning av Peter Spissky får Confidencen Opera & Music Festival Orchestra och de lysande sångarna musiken från 1735 att svänga och berättelsen att flöda över scenkanten från Alcinas ö in i vårt nu.

Konstnärligt team
Musikalisk ledning: Peter Spissky
Regi: Helena Röhr
Koreografisk rörelseinstruktion: Joakim Stephenson
Scenografi: Helena Röhr
Ljus: Hannele Philipson & Sofia Linde
Kostymdesign: Anna Kjellsdotter
Maskdesign: Cais-Marie Björnlod

Medverkande
Alcina-Helena Schuback
Ruggiero-Kristina Hammarström
Morgana-Jessica Elevant
Oronte-Thomas Volle
Bradamante-Linnea Andreassen
Melisso-Will Frost
Confidencen Opera & Music Festival Orchestra under ledning av Peter Spissky

Operan framförs på italienska
Speldatum: 25/7 Premiär!, 27/7, 28/7, 30/7, 1/8, 3/8, 4/8, 6/8, 8/8 & 11/8

Föreställningslängd: ca 2 timmar och 30 minuter inklusive paus

När

Premiär 25 juli, spelas till 8 augusti.

Pris

360-720 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana till Bergshamra, sedan buss 503 mot Ulriksdals begravningsplats, hållplats Ulriksdals Wärdshus. Att promenera från Bergshamra Centrum tar ca 15 minuter.

Pendeltåg till Ulriksdals Station, sedan buss 503 mot Bergshamra Östra, hållplats Ulriksdals Wärdshus.

Parkeringsavgift: 5 kr/h första 3 timmarna. Kom i god tid! På helger är det många som besöker parken och parkeringen blir snabbt fullsatt.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: