Nycirkus

CirkusMania: Moln – Kompani Giraff

17 februari 2023

Stora scen i Dieselverkstaden

Moln är en musikaliskt präglad cirkusföreställning med utgångspunkt från Karin Boyes diktverk. Ramberättelsen kretsar kring en samling individer som är utlämnade åt varandra i ett slags vakuum mellan barndom och tonår. Det är dystopiskt men livsbejakande och rör sig mellan det vardagliga och det storslagna.

Föreställningen är ett drömspel som med lätt och poetisk hand kastar sig mellan de bråddjup av existentiell svärta och de ljusa lätta moln som bor i oss alla, speciellt i brytpunkten mellan barn och vuxen. Manuset av Stina Oscarson är ett formexperiment där extrakt ur Karin Boyes dikter sammanfogas till ett sömlöst universum. Dessa texter har tonsatts av Jonathan Johansson och David Lindvall. I ensemblen medverkar fyra cirkusartister som med dansakrobatik, parakrobatik och objektmanipulation förkroppsligar Karin Boyes drömska diktvärld.

Rekommendation:Försök inte tänka logiskt eller försök förstå hela tiden. Utan våga upplev och känn i hjärtat. Luta er tillbaka och ta emot vad Kompani Giraff har att bjuda på av cirkus, poesi och magi – kanske flyger du ut på moln efteråt?”
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

När

19:00-20:00

Pris

Ordinarie biljettpris 190 kr
Barn & unga t.o.m. 26 år samt pensionärer 150 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis.
Vill man åka tåg så har både Tvärbanan och Saltsjöbanan hållplats i Sickla, 5 minuters promenad från Dieselverkstaden.