Nycirkus

Cirkus Cirkör Tipping – Point – Balancing in a Time of Change

7–16 juni

Dansens Hus på Elverket

En cirkusföreställning som utmanar och tänjer på strukturer — våra mänskliga strukturer och vad som håller samman våra samhällen och demokratier. Varför ser de ut som de gör? Vad håller dem i balans?

I en tensegrity-struktur hålls formen ihop av spänningar, balans och av krafter som drar åt olika håll. En minsta förändring kan få hela bygget att falla. Och vad händer när det mest fundamentala kollapsar? Vem kommer i kläm och vem ger det frihet? Tipping Point fungerar som en påminnelse om att inget är oundvikligt och att förändring är möjlig. Egentligen är det ganska enkelt. Varje handling, oavsett storlek, kan vara en del av en större förändring.

Alexander Weibel Weibel
Är en spanskfödd cirkusartist specialiserad på balansakter: både att själv balansera på slackropes, trådar, enhjulingar och föremål, men också att balansera föremål på sig själv. Alexander är även musiker och kombinerar ofta fiolspel med sitt cirkusartisteri. Alexander började sin utbildning vid en cirkusskola i Madrid för att sedan studera vid National Circus Shcool of Moscow samt Dans- och cirkushögskolan i Stockholm, där han även tilldelades Sophie Hultens cirkusstipendium. Alexander har uppträtt och turnerat runt på olika festivaler i Europa och tilldelats en rad utmärkelser, bland andra Special jury’s prize under Cirque De Demain i Paris 2011, Innovation Prize under IV Circus Festival of Albacete och Audience’s prize under Newcommers Show i Leipzig. Första mötet med den svenska publiken skedde under förproduktionen Knitted Piece, föreställningen som var startskottet till det som senare blev Knitting Peace i regi av Tilde Björfors. Alexander har under åren medverkat i flera av Cirkus Cirkörs produktioner som artist och regissör.

När

7-16 juni

Pris

390 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbanans röda linje till Karlaplan

Spana in Welmas olika guider

Annonser: