Konsert

Pop & rock

Cian Ducrot

Efter att ha turnerat tillsammans med Ed Sheeran är det dags för en egen turné. 28 oktober kommer Cian till Stockholm för en konsert på Kägelbanan med enorm Jag var där-stämpel. 

Född och uppvuxen i Irland med en mamma som var konsertpianist inledde Cian Ducrot sin musikaliska bana med att sikta på den klassiska genren. Han antogs till prestigefyllda Royal Academy of Music i London. Men ödet ville annorlunda. En resa till Los Angeles fick Cian att byta spår från det klassiska till pop.

Numera är musiken en blandning av pop, indie, alternativ rock och singer-songwriter, med influenser från artister som Bon Iver, Ed Sheeran och Dermot Kennedy. Och den har verkligen slagit an något hos lyssnarna. Hans röst är på samma gång både mjuk och kraftfull, och hans texter är djupa och ärliga.

Sedan debutsingelen ”Not Usually Like This” har Cian Ducrot fortsatt att imponera på såväl fans som kritiker. Men det är inte bara hans musik som har fångat uppmärksamhet. Cian har också blivit en förebild för många genom att vara öppen kring sin mentala hälsa och sin kamp mot ångest och depression.

Nu står Cian Ducrot precis på gränsen till det stora genombrottet. Konserten på Kägelbanan kan mycket väl bli sista chansen att få se honom på en klubbscen i Sverige.

När

28 oktober kl 20

Pris

325 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Södra Teatern ligger på Mosebacke torg 1–3 på Södermalm i Stockholm.

Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång mot Götgatan. Gå sedan upp för Hökens gata. Du kan också ta buss 2, 3, 43, 53 och 55 till Slussen. Därifrån kan du ta trapporna eller hissen upp till Mosebacke torg.