Tillfällig utställning

Konsthall

Cia Rinne: Vad angår meningar är jag förtvivlad

Cia Rinne har själv omtalat betydelsen av sina erfarenheter från ett längre forskningsprojekt kring romers språk som grundläggande för en förståelse av hur förflyttningar mellan olika språk och platser – ett slags språkligt nomadliv – har lett till ett intresse för de språkets politiska och kulturella glapp och meningsskiften som är grunden i hennes verk.

Hon pekar också ut Fluxus-rörelsen, musiker som Steve Reich and John Cage och filosofi som inspirationskällor. Genom att vända och vrida på ord och inom en samma mening hastigt skifta språk leker hon med ordens innebörd samt dess fonetiska och visuella likheter och olikheter. I sina performance utforskar hon bland annat kroppen och röstens relation till språket och hur kroppen kan fungera som ett meningsbärande tecken. Förutom att genomsyras av filosofins språk och språkets filosofi så innehåller Rinnes praktik också ett stort mått av humor.

Cia Rinne har publicerat fyra poesisamlingar och skrivit ett operalibretto. Hon bor och arbetar strax utanför Berlin och har ställt ut på bland annat British Museum i London, Haus am Waldsee Berlin, Bielefelder Kunstverein, Weserburg Bremen, Kunsthalle Kassel, cneai Chatou och Centre Pompidou i Paris. För Marabouparken konsthall samlar hon nu sina tidigare verk i en stor utställning i konsthallens stora sal tillsammans med helt nyproducerade verk.

När

2 mars – 5 maj 2024
12:00-16:00

Pris

Vuxna 100 kr (pensionär/studerande 80 kr)
Fri entré för KRO-medlemmar och konststudenter

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: Från T-centralen, Blå linje mot Hjulsta, stig av i Sundbybergs Centrum, ta uppgång Sundbybergs station, Landsvägen. Gå till Marabouparken eller ta buss 512 mot Spånga station. Stig av vid station Marabouparken.

Pendeltåg: Från Stockholm C, ta tåg 35 mot Kungsängen/Bålsta,
stig av på Sundbybergs station. Gå till Marabouparken eller ta buss 512 mot Spånga station. Stig av vid station Marabouparken.

Tvärbanan: Från Alvik, ta tåg mot Solna centrum, stig av i Bällsta bro, gå Löfströms allé fram till Marabouparken.

Buss: 512 från Solna C mot Spånga station. Stig av vid
Marabouparken.

Bil: Parkeringsplats med infart från Järnvägsgatan. Begränsade parkeringsmöjligheter längs med Löfströms allé.

Annonser: