Champagne hälls upp i ett flöjtglas.

workshop/kurs

Champagneprovning med Nobelbankettens sommelier

21 oktober

Nobel Prize Museum

Välkommen till en kväll på museet när Nobelbankettens sommelier Ulrika Karlsson håller en spännande champagneprovning. 

Vi smakar några väl utvalda champagnesorter som serverats på Nobelbanketten.  Här belyser vi ambitionen att såväl mat som dryck ska hålla samma höga kvalité, hur man skapar lyckade smakkombinationer och hur man väljer champagne till en ceremoniell måltid. Under denna provning får vi också inblick i processen kring hur dryckerna väljs till Nobelbanketten och även lära oss hur grundsmakerna påverkar varandra.

När

21 oktober kl 18.

Pris

Ordinarie: 550 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Gamla Stan och en kort promenad därifrån.
Buss 2, 3 och 53 till Slottsbacken