Föredrag

Champagne och korv

En spännande provning där vi får smakprov av korv till champagnen. Men det är så klart inte vilka korvar som helst det rör sig om. Varför är korv så inne just nu?

Det kan delvis ha att göra med trenden att ta tillvara på hela djuret. Som i sin tur torde bero på att det är dåliga tider

Eller att vi längtar tillbaka till gamla tider? Vi ska inte ta tillvara på hela djuret utan endast passande smakprov, självklart av finaste  kvalitet.

När det gäller champagnen däremot så hjälps vi åt att ta tillvara på hela flaskan.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Vid detta tillfälle kommer hon att hålla provningen i Spritmuseums restaurang

Välkomna!

När

Fredag 24 mars, kl 18.00
Lördag 22 april, kl 15.00

Pris

650 kr (Fri entré till museets utställningar ingår, värde 140kr)

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: Station Karlaplan; därifrån 10 minuters promenad.
Buss 67 till hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Buss 69 och 76 till hållplats Djurgårdsbron.
Spårvagn nr 7 går från Sergels Torg till Liljevalchs/Gröna Lund.
Djurgårdsfärjan går från Slussen året runt.

Promenad från Centralstationen till Spritmuseet längs Strandvägen tar ca 30 minuter.

Allt som händer – Spritmuseum