Show

Burlesk Elevshow

Nu när ni alla lider av post-pandemic tristess så bjuder vi in till en fabulös kväll med glitter och glamour. Glöm allt som har med tråkigheter att göra, släng på dig glitterstassen och kom och avnjut en afton i burleskens tecken! Den 21 maj fylls hela Maxim av burleskelever från Marikas Dansstudio under ledning av headmistress Miss Diamond och den Svenska Tassel Twirling Mästarinnan Miss Mouse.

Burlesken har sina rötter i Vaudeville-scenen från sent 1800-tal och kännetecknas av mycket humor, satir och viss politik. Något vi ser än i våra dagar. Burlesken är en scenkonst som både involverar dans och koreografi men också teater och finurliga kostymer. Burlesken hade sina glasdagar under 1900-talets första hälft men återuppstod i New York strax före millenieskiftet och slog ner sina klackar i Sverige i början på 2000-talet.

På Marikas erbjuds en treårig burlesklinje ledd av Miss Diamond och Miss Mouse.

Grundutbildningen erbjuder Basic, Intermediate, Advanced, Superior och Elite samt Stage och vi kommer denna kväll att få se elever från alla nivåer. Utöver dessa presenterar vi nu också stolt våra nykläckta Solo-elever som kommer att ta sina första glitterstänkta steg ut på scenen med sina egna soloakter.

För mer information , se här.

När

21 maj kl. 19.30

Pris

324 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Vill du åka kommunalt till teatern kan du exempelvis åka:

Bussar 1,4, 42, 44 och 72
T-bana station Karlaplan (Röd linje) mot Ropsten.