Konsert

Jazz

Bröderna Johansson spelar Jazz på svenska

5 september

Eric Ericsonhallen

De har spelat, och spelar, med Yngwie Malmsteen, Stratovarius, Hammerfall, Ritchie Blackmore´s Rainbow, Manowar, Tungsten, Raubtier och många fler. 

Anders och Jens far hette Jan Johansson. Han räknas som en av landets genom tiderna bästa kompositörer och har bl a skapat den nutida klassikern ”Jazz på svenska”, som idag är en av Sveriges mest sålda jazzskivor och högt rankad på listor över tidernas bästa album. 

För några år sedan började bröderna turnera och framföra sin fars musik, med tonvikt på “Jazz på svenska”. De ställde snabbt om från hårdrocksvärldens arenor och bjuder nu på stämningsfulla framträdanden, där man kan slappna av och låta sig färdas bort i tankarna med hjälp av den meditativa folkmusiken. Bröderna avslöjar att det inte bara är publiken som försätts i detta drömlika tillstånd: “Ibland på scen dras vi så djupt in i musiken att vi tappar bort tid och rum. Der beror nog på att musiken är djupt rotad i folksjälen. Man drömmer sig bort till de stora trolska, svenska skogarna”, säger Anders Johansson. 

När

5 september kl 19

Pris

315 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 65, stig av vid hållplats Östasiatiska.