Folkmusik & visa

Konsert

Britta Persson – Alla Är Barn

På Fasching framför hon albumet i sin helhet och vi får också chans att ta del av bildmaterialet från boken.
 
”Alla är barn” är en fortsättning på samarbetet med konstnärerna Lisen och Emma Adbåge. 2019 släppte trion boken och skivan ”Folk”. Då var det Adbåge som skrev texter och Persson som tonsatte. Nu är det tvärtom. Bilderna fångar essensen i dikt efter dikt med en tonsäkerhet som påminner om hur Persson tog sig an Adbåges texter på deras förra gemensamma skiva, som vann en Grammis för bästa barnmusik.

Förutom stark uppbackning av sitt band – Sara Wilson, Johannes Borgström och Nino Keller – gästas Britta Persson av tvärflöjtisten Annarella Sörlin, som senast hördes tillsammans med svensk-senegalesiska Wau Wau Collectif. Även publiken har en viktig plats i bandet. Titelspåret tillika första singeln sätter sig direkt och konserten är slut och målet uppnått när alla över två år upprepar ”Alla är barn, alla är djuuur!”
 
”Låten ’Alla är barn’ kan användas för att dra ner byxorna på etablissemanget. Eller inspirera någon till att göra det senare i livet. Den är lite som Kejsarens nya kläder. Någon uttalar vad alla vet och makten omfördelas”, säger Britta Persson.

När

11 november kl 13

Pris

100-150 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Allt som händer – Fasching

Annonser: