Gratis

Nycirkus

Temadag & högtid

Breaking Point – Lekfull cirkusföreställning

1 oktober

Subtopia

Breaking Point är en rolig cirkusföreställning om att testa bristningsgränsen. Alexander Weibel Weibel balanserar på omöjliga material och publiken bjuds in att bygga rekvisitan. Vilka förväntningar har vi på vad man kan göra med vardagliga föremål? Breaking Point utforskar spänningen som uppstår när man bryter mot dessa.

– Jag försöker använda helt vanliga material som publiken är bekant vid. Eftersom alla känner till föremålen så finns också förväntningar på dess begränsningar. Alla vet vad papper är, vad man kan göra med papper… och vad man inte kan göra, säger Alexander Weibel Weibel som är artist och regissör för Breaking Point.

Att skapa spänning av det alldagliga
Föreställningen Breaking Point hade premiär 2015 och har spelats över 100 gånger i bl.a. Lettland, Tyskland och Storbritannien. Svenskbaserade Weibel Weibel Company är grundat av den spansk-amerikanska cirkusartisten Alexander Weibel Weibel och tillsammans med den finska cirkusartisten och konstnären Aino Ihanainen skapar de spänning av det alldagliga.

– Cirkus utförs ofta flera meter upp i luften, att det är farligt gör det spännande. Jag vill vända på det där. Linan jag går på är bara 10 cm från golvet men det är ändå spännande! Hur länge håller en svag lina innan den brister? Det oberäkneliga är obehagligt och det leker jag med!

Tid & datum:
1 oktober kl. 13:00-14:00
1 oktober kl. 16:00-17:00

Plats: Subtopia, Rotemannavägen 10 i Alby
Rekommenderad ålder: Från 7 år
Föreställningslängd: 55 min
Biljettpris: GRATIS! Boka din biljett här.
Språk: Svenska
Frågor: biljetter@subtopia.se

Föreställningen produceras med stöd av Region Stockholm.

När

Breaking Point spelas
1 oktober 13.00-14.00
1 oktober 16.00-17.00

Pris

GRATIS. Förbokning krävs. Boka biljett här: https://www.nortic.se/dagny/event/39328

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar