Samtal

Bokcirkel med Strindberg

18 sep–16 okt

Strindbergsmuseet

Nu fortsätter Strindbergsmuseets bokcirkel i samarbete med Strindbergssällskapet. Vi läser några texter av Strindberg och talar om dem utifrån nutida, personliga erfarenheter. Kom en eller flera gånger. Det enda som krävs är att deltagarna har läst dagens text. Sedan kan vad som helst hända i ett öppet samtal.

Första tillfället av tre läser vi Fröken Julie och Fordringsägare. Det är två dramer med kärlekstrianglar: två kvinnor och en man repektive två män och en kvinna. Båda är populära på teatern, inte minst för små ensembler i ett enda rum.

Höstens andra träff diskuterar vi Strindberg som brevskrivare. Strindberg försökte inte bara göra guld, han skrev en oherrans massa brev också, inte minst om pengar och pengabrist. Vi läser ett urval till olika adressater. (Mer information följer.)

Terminens tredje och sista träff ägnas åt Taklagsöl. Begärstriangeln i denna långa novell har intresserat flera litteraturvetare. Det blir spännande för cirkeln att bilda sig en egen uppfattning.

Studieledare är Sara Granath, styrelsemedlem i Strindbergssällskapet. Sara har under 25 års tid varit teaterkritiker i Svenska Dagbladet. Hon har också arbetat som skådespelare och regissör i en fri teatergrupp samt som lärare, senast vid Södertörns högskola och Göteborgs universitet.  

När

18 september, 2 och 16 oktober kl. 13-15

Pris

75-100 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmsta tunnelbanestation är Rådmansgatan, uppgång Sveavägen/Tegnérgatan