Samtal

Bokcirkel med Strindberg

12 feb–26 mar

Strindbergsmuseet

Nu fortsätter Strindbergsmuseets bokcirkel i samarbete med Strindbergssällskapet. Vi läser några texter av Strindberg och talar om dem utifrån nutida, personliga erfarenheter. Kom en eller flera gånger. Det enda som krävs är att deltagarna har läst dagens text. Sedan kan vad som helst hända i ett öppet samtal.

12 februari: På vårens första träff läser vi Strindberg En blå bok. En blå bok är en samling texter där Strindberg behandlar ett stort antal ämnen som religion, biologi, astronomi, psykologi, kemi och språk. Vi dyker ner i del I.

5 mars: På vårens andra träff läser vi Gustav Vasa och Erik XIV. I dramerna om Gustav Vasa och sonen Erik XIV tar Strindberg sig an den svenska historien, inspirerad av Shakespeare. Fakta blandas med fiktion. 

26 mars: På vårens tredje och sista träff läser vi Svarta fanor. Svarta fanor är nog Strindbergs elakaste roman, med attacker på lätt förklädda verkliga personer, bland andra Ellen Key (Hanna Paj). Är det verkligen OK att göra så? 

Studieledare är Sara Granath, styrelsemedlem i Strindbergssällskapet. Sara har under 25 års tid varit teaterkritiker i Svenska Dagbladet. Hon har också arbetat som skådespelare och regissör i en fri teatergrupp samt som lärare, senast vid Södertörns högskola och Göteborgs universitet.  

 Anmäl dig via info@strindbergsmuseet.se

När

12 februari, 5 & 26 februari kl. 13-15

Pris

100 kr per tillfälle (75 kr för medlemmarna i Strindbergssällskapet).

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmsta tunnelbanestation är Rådmansgatan, uppgång Sveavägen/Tegnérgatan