Johan Munter

Tillfällig utställning

Blomster i hänryckningens tid – blomsterutställning av Johan Munter

Skogaholms herrgård från 1700-talet står värd för Blomster i hänryckningens tid, en blomsterutställning signerad prisvinnande mästerfloristen Johan Munter. I sex av herrgårdens rum möts pampiga blomsterarrangemang och 1700-talsföremål ur Skansens samlingar i en storslagen upplevelse inspirerad av tidens ideal och rummens respektive färg, form och funktion. Munters färgstarka kreationer kombinerar innovativa gestaltningstekniker och ett floristiskt hantverk med blommor i säsong, för att skapa en unik upplevelse där blommorna väcker nytt liv i historien.


Johan Munter driver sedan 2006 blomsterhandeln Floristkompaniet i Stockholm. Hans verk kännetecknas av en organisk, hållbar design utifrån blommornas livscykler i kombination med tekniskt avancerat blomsterbinderi.


Skogaholms herrgård byggdes på 1680-talet med flyglar från tidigt 1700-tal och uppfördes på Skansen 1931. Idag visar herrgården hur en välbeställd herrgård kunde se ut på 1790-talet. Utställningen är en del av Trädgårdsdagarna på Skansen som hålls 18-19 och 25-26 maj.

När

Utställningen är en del av Trädgårdsdagarna på Skansen som hålls 18-19 och 25-26 maj

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Spårvagn linje 7, buss nr 67 eller Djurgårdsfärjan är bra sätt att ta sig hit.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: