Gratis

Festival

Blåsmusikens dag 2024

Under Blåsmusikens dag fyller blåsmusiker i alla åldrar ut torg, gator, scener, kyrkor, föreningslokaler, konserthus och digitala kanaler med blåsmusik. 

Urval ur programmet, se hela HÄR

  • Stockholms Musikkår Tre Kronor: Utomhuskonserter och marsch med start kl 12 vid Djurgårdens besökscentrum vid Djurgårdsbron . Marsch till Skansen och tillbaka via Liljevalchs Konsthall & Gröna Lund.
  • Blåsbusarna: Blåskonsert utanför Musikens hus i Gustavsbergs centrum kl 13.
  • Svenska Järnvägars Musikkår: Framträdande Kungliga Musikhögskolan Stockholm.
  • Blåsmusikens dag på Kungliga Musikhögskolan Kl. 10.15 – 20.00: 

    På Blåsmusikens dag 2024 uppför Blåsarsymfonikerna nyskrivna verk av tonsättarstudenter och spelar med de unga solisterna Ellinor Bengtson på trumpet och Emma Lörstad på flöjt under ledning av Anders Emilsson. Fullt blås blir det även tillsammans med fritids- och kulturskoleorkestrar.

    Ett stort antal orkestrar och ensembler i alla åldrar blåser för fullt på tre scener under årets nationella festdag för alla blåsare och slagverkare i Sverige. Blåsarsymfonikerna medverkar med tonsättarprojektet Kommande komponister där unga tonsättarstudenter från Malmö och Stockholm får sina verk uruppförda. Unga solister är ett av årets tema med Mogenprisvinnaren Ellinor Bengtson på trumpet och Emma Lörstad på flöjt.  

När

25 maj 2024

Pris

Gratis

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Annonser: