Konsert

Bijelo Dugme

Konstnärer hade en särskilt viktig position under kommunismens tid, så rollen som Bijelo Dugme var avgörande i Jugoslavien. De var omsättningen i denna socialistiska kultur som blygt letade efter sin väg bortom givna värderingar. De spred nödvändigheten av talang, behovet av äkthet, vikten av attityd, engagemang, hög professionalism, allt insvept i moderna kläder – så i princip allt som var otillräckligt för den tid de bevittnade.

De har bestämt rockkulturen i Jugoslavien och definierat tonåringar som en organiserad kategori. De har kämpat och vunnit för smakfriheten, vilket var ofattbart i socialismen fram till dess. De var en av de sällsynta kapitalistiska enheterna i Jugoslavien, såväl som det bästa främjandet av detta lands värderingar. De har levt och arbetat efter alla regler i den västerländska rockkulturen. I mitten av 1970-talet var Bijelo Dugme nästan en livsstil.

Till varje show kan du välja att köpa en biljett där en middag i vår restaurang ingår i biljettpriset. 

När

28 april kl 21

Pris

599-799 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Djurgårdsfärjan linje 82, spårvagnslinje 7 och busslinje 69 stannar nära Cirkus. Åker ni spårvagn eller buss går ni av vid Skansen och om ni åker båt går ni av vid Allmänna Gränd.