Tillfällig utställning

BeLonging

Pågår till 14 januari 2024

Medelhavsmuseet

Den hyllade och flertalet prisbelönta konstnären Michael Rakowitz tar pågående konstprojekt till Medelhavsmuseet för ett unikt möte med arkeologiska föremål från Mesopotamien. Välkommen till Belonging!
Under den amerikanska invasionen av Irak 2003 plundrades Iraks Nationalmuseum och omkring 15 000 föremål stals. Konstprojektet The invisible enemy should not exist av konstnären Michael Rakowitz är ett pågående arbete i att återskapa de över 7000 föremål som fortfarande saknas.

I utställningen BeLonging på Medelhavsmuseet visas nu för första gången Rakowitz föremål i dialog med arkeologiska föremål från Mesopotamien ur Världskulturmuseernas samlingar. “Tillsammans avspeglar de gemensamma erfarenheter av plats, längtar och tillhörighet. I forntid och nutid” säger curator Ninhursag Tadaros, som gör detta som sin examensutställning på Masterprogrammet i Curating Art, Stockholms Universitet.

Med anspelning på fornföremåls och flyktingars ibland dolda ursprung skapar Rakowitz skulpturerna av livsmedelsförpackningar och nyhetsartiklar på arabiska och assyriska från Mellanöstern som återfinns i USA. Konstverken ger därmed form både åt de forntida föremålen och åt de människor som skapade och sörjde för dem.

När

Pågår 30 september-14 januari

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss: 62 och 65 till Gustav Adolfs torg.
Tunnelbana: Kungsträdgården

Spana in Welmas olika guider

Annonser: