Digitala samtal/podcast

Begravning med förhinder – fältmarskalkens sista resa

14 mars

Skoklosters slott

Ett liv kan vara fyllt av både uppförs- och nerförsbackar, men vid döden tar alla vedermödor slut. Eller, så borde det i varje fall ha varit, men för Skoklosters slotts byggherre Carl Gustav Wrangel hade problemen bara börjat. Den ståtliga begravningen låg långt borta. Med Petter Inedahl, museipedagog på Skoklosters slott.

Skoklosters slott är ett resultat av adelns makt under den svenska stormaktstiden. Slottet är därför en del av SVT:s storsatsning på tv-programmet Historien om Sverige. Under våren 2024 erbjuder vi digitala föreläsningar på temat ”Samtidigt på Skoklosters slott”, kopplat till serien.

När

14 mars kl 17.30

Pris

50-100 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tag pendeltåget till Bålsta (sitt långt fram i tåget för att komma närmast utgången) och byt där till UL-buss 311 mot Skokloster. Resan tar ca en timme och en kvart.

Bil: Tag E18 mot Oslo/Enköping, sväng av vid Bro till länsväg 269/263 och följ skyltningen mot Skokloster. Resan är sju mil och tar ca en timme. Ett annat alternativ är E4 norrut, avfart vid Märsta till länsväg 263 som går förbi Sigtuna vidare mot Skokloster och Enköping. Efter avfarten från 263 ut på Skohalvön väntar tolv km landsväg genom gammal kulturbygd kantad av runstenar och bördiga åkrar. Koordinater: 59.70568, 17.62295

Spana in Welmas olika guider

Annonser: