Festival

Becca Stevens

19 oktober

Stockholm Jazz Festival – Fasching

Stevens senaste egna album, WONDERBLOOM som hon producerade och mixade tillsammans med Snark Puppy-producenten Nic Hard, beskrevs av Jazz Magazine som ”sofistikerad och sensuell pop”.
Becca Stevens har förutom de egna plattorna gästat Snark Puppy, Esperanza Spalding, Brad Meldau och David Crosby och senast spelat in en platta med stråkkvartetten Attacca Quartet.

Inför den kommande soloplattan åker Becca Stevens på en Europaturné som anländer Fasching under jazzfestivalen där hon kommer att spela några av sina nya låtar på trio. Sånger som kom till under pandemins lockdown.

För Becca, liksom för majoriteten av världens artister finns ett tydlig före pandemin med ett stopp för alla konserter och turnéer. Becca tillbringande pandemi-åren med att skriva nytt material, som hon beskriver som enkla, trösterika sånger. Under den här tiden förlorade Becca sin mamma i cancer och hon fick missfall under graviditeten.

På Fasching kommer vi få höra några av hennes nya sånger, sånger hon själv betraktar som lugnande vaggvisor till en lidande planet, till henne själv och slutligen till hennes lilla dotter som hon nu har tillsammans med maken Nathan Schram, violinist i Attacca Quartet.

Lineup:
Becca Stevens, sång & gitarr
Chris Tordini, bas
Jordan Perlson, trummor

Konserten är den del av Stockholm Jazz Festival som pågår mellan 14-23 oktober på olika scener i Stockholm. 

När

19 oktober kl. 20

Pris

170 – 320 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.