Humorshow

Bassem Youssef

15 mars 2023

China Teatern

Under sina tre säsonger förblev Al Bernameg kontroversiell genom sin humoristiska men djärva kritik av regionens styrande befogenheter, vilket ledde till att flera stämningar lämnades in mot showen och dess värd. I juni 2014 meddelade Youssef att showen skulle avslutas på grund av överväldigande tryck på både showen och sändningskanalen.

Kort därefter flyttade Youssef till USA och tjänstgjorde som bosatt stipendiat vid Institute of Politics vid John F. Kennedy School of Government. Sedan dess har han dykt upp som Senior Middle East Correspondent på The Daily Show med Jon Stewart, varit värd för en digital serie, The Democracy Handbook och medverkat i Tickling Giants, en dokumentär av Sara Taksler med Youssefs berättelse med Al Bernameg. Youssef släppte också en bok om sin upplevelse: Revolution for Dummies: Laughing Through the Arab Spring.

Som ett erkännande av hans framgång utsågs Youssef till en av Time Magazines mest inflytelserika lista för 2013 – under kategorin ”Pioneers”, tilldelades International Press Freedom Award av CPJ och valdes av tidningen Foreign Policy som en av de globala tänkarna under samma år.

När

15 mars kl 19.30

Pris

400 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Kungsträdgården (blå linje) eller Östermalmstorg (röd linje).