Gratis

Dans

Konsthall

Basically – Nikima Jagudajev

Basically är ett pågående live-projekt av konstnären och koreografen Nikima Jagudajev där utställningen är en hybrid produktionsplats, residensstudio, skolgård; en kontext att öva och uppträda inom. Jagudajev kallar sin samarbetsorienterade praktik för ”re-schooling” – en rekonstruktion av skolrasten och det kollektiva lärandet som kan uppstå i mellanrummen. ”Re-schooling” ser på sociala relationer som rumsliga relationer och hur vi kan samlas på meningsfulla och hänsynsfulla sätt.

Genom interaktiv koreografi, bjuds besökaren in att delta i ett förutsättningslöst spel. En grupp på nära tjugo konstnärer, dansare och musiker medverkar i olika omfattning i verket. De formar spelplatsen med element som live-musik, mat, en mystisk kortlek kallad POWDER, sömnad på verkets klädkollektion Arcane Clothing, orakel i stillebenform samt icke-linjära koreografier som ger utrymme för oförutsedda händelser. I Basically är skapandet och omskapandet av miljön en del av spelet.

Du kommer och går som du vill, verket har ingen tydlig början eller slut.

Basically presenteras på Accelerator i samarbete med Dansens Hus.

När

9 mars – 19 maj

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmaste tunnelbanestation är Universitetet, därifrån är det en minuts promenad till konsthallen.

Du kan även ta buss 50, 639, 670 och 676 (hållplats Universitetet Södra), buss 540 (hållplats Universitetet Norra) eller Roslagsbanan (hållplats Universitetet).

Spana in Welmas olika guider

Annonser: