Konsert

Klassiskt

Barcelonas symfoniorkester

6 april

Konserthuset Stockholm

Med det här gästspelet gör orkestern en efterlängtad debut i Konserthuset Stockholm, under ledning av sin franske chefdirigent Ludovic Morlot.

Franskt och spanskt är också vad som präglar programmet, och i fallet med Maurice Ravel finns båda sidorna: han hade ett starkt intresse för spansk kultur, och hans mamma hade baskiskt ursprung och växte upp i Madrid. Tre verk av Ravel framförs, bland annat Shéhérazade för sopran och orkester där singaporiansk-brittiska Fleur Barron är sångsolist. ”Karismatisk stjärna” och ”knockande artist” är presscitat från USA och England som väcker nyfikenhet. 

Vi hör henne även i musik av Xavier Montsalvatge – en tongivande 1900-talstonsättare som levde i Barcelona. Sångcykeln Canciones negras förenar katalansk folklore och västindiska impulser. Konserten inleds med musik av Raquel García-Tomás, född 1984 i Barcelona. Hon arbetar gärna i moderna blandformer med inslag av elektronik och andra konstarter. I några verk har hon också låtit sin musik gå i dialog med äldre mästare, som här med Johann Sebastian Bach.

När

Lördag 6 april kl 15.00

Pris

145-450 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Spana in Welmas olika guider

Annonser: