Teater

Bara Astrid

26 nov–22 jan 2023

Kulturhuset Stadsteatern

”Bara Astrid” av Irena Kraus är en fri fantasi om Astrid Lindgren. Pjäsen fokuserar på hennes liv som självständig kvinna, från tidningsskribent till publicerad författare. Vad krävdes av en kvinna på 1920-talet för att slå sig fram i en tid då mannen var ännu tydligare norm än idag? Den yngre Astrid spelas av Matilda Ragnerstam och den äldre av Mia Benson, i regi av Malin Stenberg.

Det handlar om Astrid Lindgren och hennes väg till att börja skriva. Samt om ett förhållande som fick ödesdigra konsekvenser. Hur var det att på 1920-talet upptäcka en oönskad graviditet och behöva adoptera bort sin son?

Och hur fungerade det att vara yrkesarbetande kvinna för den unga, den mogna och den äldre Astrid? Var det möjligt att kombinera ett kvinnligt konstnärskap med familjeliv? Vilka kamper behövde allas vår älskade Astrid utkämpa? Att vara passionerat intresserad av sitt yrke har ofta ett pris, särskilt för kvinnor.

Teatersamtal 15 december
Möt regissören Malin Stenberg, dramatikern Irena Kraus, professorn Claudia Lindén och skådespelerskan Matilda Ragnerstam i ett samtal torsdag 15 december. 

När

Urpremiär 26 november, spelas till 22 januari

Pris

150-385 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Alla tunnelbanelinjer till T-centralen, uppgång Sergels torg.