Konsert

Klassiskt

Bach/Pärt

24 februari 2024

Konserthuset Stockholm

Eric Ericsons Kammarkör ställer musik av Johann Sebastian Bach och Arvo Pärt sida vid sida. Musiken är i båda fallen andlig och trösterik, om än sprungen ur olika tider och miljöer. Här varvas tre av Bachs mästerliga motetter med Pärts säregna musik.

Bach såg musiken som en genväg till Gud. Den är ett uttryck för att vi människor hör samman med en evig, gudomlig ordning. Och likt Bach söker Pärt den mänskliga gemensamma nämnaren i musiken. Pärt menar att ”musiken är evig som livet”, och han har utvecklat ett mycket personligt, andligt och sinnligt tonspråk – där även tystnaden spelar en viktig roll.

Eric Ericsons Kammarkör grundades 1945 av den då 27-årige Eric Ericson, och har sedan dess intagit en central plats i svenskt och internationellt musikliv. För generationer av svenska tonsättare har ”Kammis” varit en idealensemble med sin typiska nordiska klang och virtuositet.

Kören hör till det absoluta toppskiktet av professionella ensembler internationellt, och sedan 2003 har Eric Ericsons Kammarkör haft ett nära samarbete med Kungliga Filharmonikerna i Konserthuset.

När

24 februari 2024

Pris

215 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Spana in Welmas olika guider

Annonser: