Teater

Att vara en sorts Hamlet

Välkommen på en skrattretande och oförglömlig resa genom vår tolkning av William Shakespears tragedi Hamlet.

Det blir en klassikersatsning utan gränser. Vad hör Clown och Hamlet ihop undrar ni? Svaret kommer här: Hamlet är en tragedi, på fullaste allvar, och för Clownen är allt på fullaste allvar, riktigt välspelat kan det allvarliga bli ack så roligt för publiken.

I vår version får vi följa Clownen Qonrad – med Q … genom en snårig repetitionsprocess av Hamlet som således landar i hans alldeles egna och lite lätt kaosartade tolkning av William Shakespeares verk. Vi lovar, ingen sitter säker.

Som publik kommer man att känna igen sig i storyn om Hamlet men i vår version så har vi tagit oss vissa friheter – Allt efter Qonrads önskningar givetvis.

Porslinsteatern stärker samarbetet med skådespelaren Emil Roos Lindberg … som vi såg i rollen som Danjel i Utvandrarna. Emil gör clownen Qonrad, som kommer att spela mer eller mindre alla roller i Hamlet själv. Och bara det är en stor utmaning som vi sent kommer att glömma.

Regisserar gör teaterns Konstnärlige ledare Christoffer Wallin som också bearbetar berättelsen och skriver nytt, givetvis i nära samarbete med clownen Qonrad.

Om föreställningen: Längd: Cirka 2 timmar med paus.
Vi riktar oss till en vuxen publik i huvudsak, men hela familjen får plats. Åldersgräns 12år.

Medverkar gör även: Stina Johansson och Raj Menon

Det förekommer rök och blinkande lampor i föreställningen.

När

Premiär 24 november. Spelas t o m 15 december

Pris

Ordinarie 415 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 474 från Slussen till Gustavsbergs centrum.

Annonser: