Tillfällig utställning

Aṣẹ: Afro Frequencies – ARTECHOUSE ft. Vince Fraser & ursula rucker

Pågår till 24 november

NAOM

“Aṣẹ: Afro Frequencies” är en afro-surrealistisk utställning bestående av verk från den Londonbaserade konstnären Vince Fraser, ackompanjerad av poesi av ursula rucker. Begreppet “Aṣẹ” som betyder “so will it be”, är en filosofi hos Yoruba-folket i Västafrika. Det är också ryggraden i den här berättelsen om motståndskraft, kulturell stolthet och framtidens möjligheter.

Utställningen utmanar hur konst kan upplevas med hjälp av avancerade projektioner från ARTECHOUSE Studio. De fortsätter därmed sitt arbete som en inkubator för gränsöverskridande konstnärer inom ny digital konst. Genom deras teknik omsluter verken besökaren med berättelser om afrikanska kungars och drottningars resor i ett nytt digitalt sammanhang vilket förstärker Frasers arbete vid skärningspunkten mellan konst, teknologi och aktivism.

– Elementen i Aşë skildrar de gränser och begränsningar vi upplever som färgade människor i vardagen, men samtidigt fokuserar jag också på att hylla våra förfäder. När jag konceptualiserade utställningen med ARTECHOUSE Studio ville jag fånga de balanserade elementen av visualisering och ljud så att besökarna verkligen kunde uppleva kraften i den afrikanska kulturen, förklarar Vince Fraser.

Utställningens visuella element ackompanjeras av pulserande rytmiska trummor och en gripande poesi om förfäder och social rättvisa skapad av den Philadelphia-baserade poeten och musikern ursula rucker.

När

20 juni-24 november 2024

Pris

Pris för entrébiljett: 185-235 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-bana Hötorget eller Sergelstorg

Spana in Welmas olika guider

Annonser: