Konsert

Asaf Avidan

Asaf Avidan kommer till Göta Lejon Stockholm för en helt unik spelning den 24 oktober.

Man har beskrivit multiinstrumentalisten Asaf Avidans unika röst som en blandning av Janis Joplin och Robert Plant och hans musik är lika stark.

Asaf Avidan gjorde sig först känd genom gruppen Asaf Avidan & The Mojos som sålde guld i hemlandet Israel. År 2012 gjorde den tyska DJn Wankelmut en remix på deras låt ”Reckoning Song”. Snabbt steg den versionen högt på flera europeiska topplistor och den hamnade överst på listorna i sju länder. 

Men Asafs solokarriär startade redan innan framgången. Asaf Avidan & The Mojos upplöstes 2011, detta på grund av att gruppen hade en önskan att experimentera med olika musikgenrer och det kunde de inte riktigt göra i det nuvarande bandet. Bandet spelade nämligen rock, blues och folk vilket inte passade det trion hade i tankarna. Trio splittrades och Asaf har idag som soloartist släppt fyra fullängdare och karriären är ännu på väg uppåt.

Efter att ha turnerat nonstop i 10 år beslöt Asaf att ta en paus på minst ett år och reflektera över sitt liv, karriär och konst.

Skrivarprocessen för den nya skivan Anagnorisis (som är en term som Aristoteles myntade) blev helt annorlunda pga. omgivningen han befann sig i under den tiden. Han valde att åka till Italien och positionera sig i en gammal bondgård som hade omvandlats till en inspelningsstudio. Han tog även hjälp av sin gamla musikpartner Tamir Muskat som hade tidigare producerat Asafs första och andra album ’Differens Pulses’ och ’Gold Shadow’. Allt detta speglade sig i Anagnorisis som kom ut 2020 och skivan fick en väldigt personlig touch.

När

24 oktober kl. 20

Pris

Se hemsida för priser

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Göta Lejon ligger på Götgatan 55, ett stenkast från Medborgarplatsen mitt på Södermalm. Från T-centralen kan ni ta tunnelbanans gröna linje, och kliva av vid Medborgarplatsen.