Gratis

Konsthall

Tillfällig utställning

Arthropoda – John Hallmén, utställning i Nacka konsthall

23 mar–26 maj

Kulturhuset Dieselverkstaden

En fotoutställning med extrema närbilder av insekter från vår närmiljö – Nacka reservatet och runt om i Nacka. 

I högupplösta närbilder av svenska småkryp får vi tillgång till en värld, som alltför ofta går oupptäckt för blotta ögat.

Genom att studera krypen i detalj ser vi den intrikata mångfalden av former, färger och texturer som dessa små varelser bär på. Förutom att de kan vara vackra och fantasieggande så avslöjar även detaljerna mycket om de olika arternas otroliga anpassningar för överlevnad under sina specifika livsvillkor.

Närbilderna blir inte bara en visuell upplevelse utan ger oss också möjlighet att skapa en personlig anknytning till dessa små varelser. På så vis får vi förståelse för småkrypens avgörande roll i ekosystemet och blir medvetna om deras sårbarhet.

Det här är insikter som behövs för vi människor ska vilja och kunna bevara den biologiska mångfalden, där varje detalj utgör en viktig tråd i det komplexa nätverket av liv.

Om fotografen
John Hallmén är en utpräglad makrofotograf med svenska småkryp som specialitet. Med sina bilder vill han utmana våra föreställningar om den svenska faunan genom att sätta fokus på de små djur som fascinerat honom sedan barnsben.

Klicka här för att komma till fotografens webbplats: johnhallmen.se

Nacka konsthalls ordinarie öppettider
Måndag – fredag 10:00-19:00
Lördag 11:00-17:00
Söndag 11:00-16:00

När

Vernissage 23 mars 13:00-17:00
Utställningen hänger 23 mars – 26 maj

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: