Gratis

Teater

Digitalt

Är det krig än

31 december

Teater Galeasen

Vi hittade denna mörka och humoristiska pjäs som utforskar det mänskliga och omänskliga i ett samhälle under konstant hot. Dramatikern, Mikhail Durnenkov, har i solidaritetens namn upplåtit verket fritt för teatern att disponera. Det konstnärliga teamet och skådespelarna arbetade senast tillsammans med Teater Galeasens uppsättning av Irakisk Kristus.

Durnenkovs pjäs med sina tolv separata scener passar utmärkt i den digitala teaterns epok och Teater Galeasen kommer att presentera verket i filmat format. I dessa tolv fristående scener skildrar Mikhail Durnenkov en värld av oro och krisberedskap, av tassande tår och viskade ord, av människor som dukar under av verkliga eller upplevda hot. I en brokig väv av berättelser där känslan av otrygghet löper genom varje stavelse fungerar Durnenkovs text som projektionsyta för vår tids rädsla och funderingar. Vad händer när världen vänds upp och ner och det omöjliga blir möjligt, när undantagstillstånd blir vardag och allt som var främmande och absurt är normalt?

Se de tolv scenerna här

När

Teatern kan alltid ses på deras hemsida

Pris

Teatern visas gratis i filmat format

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 65, kliv av vid hållplatsen Östasiatiska Museet och gå ca 300 m, mot vattnet och till höger upp för backen. Tunnelbanans blå linje till Kungsträdgården, därefter ca 10 min promenad. Tunnelbanas röda linje till Östermalmstorg, därefter ca 15 min promenad.

Annonser: