Konsert

Klassiskt

Äntligen måndag med stråksextett

22 april

Konserthuset Stockholm

Vi hör även musik av säsongens tonsättarprofil Jörg Widmann, en av vår tids mest spelade tonsättare och bror till violinisten Carolin Widmann. Hans fantasifulla musik står ofta i förbindelse med kända klassiska och romantiska tonsättare som Mozart, Beethoven, Schubert och Brahms, men är samtidigt omisskännligt förankrad i vår tid.

I konsertens andra avdelning är hela stråksextetten samlad. Vi hör Richard Strauss stämningsfulla stråksextett som inleder hans sista opera Capriccio. Därefter den glödande intensiva sextetten av Prag-födda Erwin Schulhoff, som var en spännande profil i det europeiska konst- och musiklivet under 1900-talets första decennier. Bland hans lärare fanns Claude Debussy och Max Reger och han inspirerades tidigt av både jazz och dadaisternas konstnärliga upptåg.

I Äntligen måndag bjuder violinisten Cecilia Zilliacus och cellisten Kati Raitinen in gästartister och framför både nyare och äldre musik. Vid den här konserten får vi stifta bekantskap med bland andra den svenska cellisten Kristina Winiarski och den tyska violinisten Carolin Widmann i ett program som sträcker sig från franskt 1700-tal till vår tid med musik av schweizisk-nederländska tonsättaren och violinisten Helena Winkelman.

När

Måndag 22 april kl 19.00

Pris

215 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Spana in Welmas olika guider

Annonser: