Konsert

Klassiskt

Äntligen måndag med stråk och blås

20 november

Konserthuset Stockholm

Från stämningsfull renässans till elektroniskt i vår egen tid.

I Äntligen måndag bjuder violinisten Cecilia Zilliacus och cellisten Kati Raitinen in gästartister och framför både nyare och äldre musik.

Vid den här konserten får vi möta den franska flöjtisten Joséphine Olech, soloflöjtist i Rotterdams symfoniker och Robert Ek, klarinettist i ensemble Norrbotten NEO som är specialiserad på vår tids musik. Tillsammans bjuder de på skimrande och dramatiska nutida klanger i musik av Fausto Romitelli, Rouzbeh Rafie och Britta Byström. Vi får också höra Villa-Lobos virtuosa Assobio a játo (Ångvisslan), som tangerar flöjtens allra översta register.

En kontrast är Marin Marais stämningsfulla variationer över La folia, en känd, 500 år gammal melodi, liksom även Haydns livfulla och charmiga trio i C-dur som var oerhört populär bland 1700-talets skickliga amatörflöjtister. Den tjeckiske tonsättaren Jan Dismas Zelenka var också han en framstående profil under sin levnad. Att han hyllades stort av Bach är lätt att förstå när man hör de lätta och luftiga melodierna i hans F-dursonata.

När

Måndag 20 november kl 19.00

Pris

215 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Annonser: