Tillfällig utställning

Anselm Kiefer – Essence-Eksistence

4 jun–8 jan 2023

Artipelag

Den 4 juni öppnar utställningen Essence-Eksistence med den tyske konstnären Anselm Kiefer (f. 1945). Kiefer är en av samtidens främsta konstnärer men trots det har hans verk aldrig visats i någon större omfattning i Sverige.

Utställningen Essence-Eksistence lyfter fram Kiefers rika produktion av målningar, skulpturer, grafik och installationer. Verken är ofta en djupdykning i den tyska historien och berör den tyska identiteten från romantiken till ett Tyskland i ruiner efter nederlaget i andra världskriget. Konstnärskapet är sammansatt av filosofiska, religiösa, vetenskapliga och ekologiska teoribildningar som tillsammans ger oss en samtida världsbild. Konsten rör sig inte inom ett enskilt område utan spänner mellan ytterligheter, som exempelvis krig och humanism. Den refererar frekvent till andra kulturskapare, som exempelvis författarna Paul Celan och Ingeborg Bachmann.

När

Utställningen öppnar den 4 juni 2022.

Pris

Pris: se hemsidan.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Artipelag erbjuder direktbussar i båda riktningarna mellan Cityterminalen och Artipelag.
Aktuella avgångstider: lör-sön
Till Artipelag kl 10.45 och 12.30
Från Artipelag kl 15.15 och 17

Dagliga turer med SL. Artipelags hållplats heter ”Hålludden”.
Bil: Väg 222 mot Gustavsberg och följ skyltning mot Hålludden/Artipelag.
Båt: (endast sommartid): Strömma Kanalbolaget trafik från Nybrokajen. För gäster med egen båt har vi en avgiftsfri gästhamn.