Konsert

Pop & rock

American ladies in the house

De bjuder på en bluesshow med inslag av gospel och soul som du sent ska glömma.

Shakura S’Aida är en mångsidig sångerska och fulländad underhållare med en eldig sångstil och en förmåga att både leverera kraftfulla originallåtar och  tolkningar av standards. Hon föddes i Brooklyn, växte upp i Schweiz och är numera boende i Kanada.

Terrie Odabi är West Coast Blues Royalty.

”Terrie Odabi is easily the most dynamic blues and soul woman to have emerged in the Bay Area since Etta James came out of San Francisco’s Fillmore District in the Fifties.” – Lee Hildebrand (San Francisco Chronicle, East Bay News Group and Living Blues Magazine)

Bara en sångerska med Odabis kombination av kraft och finess går att omnämna som i ovanstående citat. Det som skiljer Odabi från många i sin generation är de nyanser av känsla och djup som hon lägger till musiken. Hennes känsla och improvisationsförmåga har gjort henne till en av de främsta och en av de mest respekterade talangerna inom bluesgenren och dagens bluesscen.

Annika Chambers kärlek till musiken började i barndomen när hon började sjunga i kyrkan. Gospelinfluenserna i Amandas stil går inte att missa. Hennes talang upptäcktes under hennes tid i armén när en överste hörde henne sjunga och frågade varför hon inte sjöng hymnen för en av deras ceremonier. Framträdandet blev en omedelbar succé och Annika blev sedan förstahandsvalet för alla musikevenemang på basen. Hon gick med i gospelkören och vann talangshowen på basen. Därefter blev Chambers en del av ett turnerande militärband som reste genom Kosovo och Irak, för att ge truppernas moral ett välkommet lyft.

När

19 april kl 20

Pris

345-395 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.