Konsert

Jazz

Amanda Ginsburg

25 april

Kulturhuset Stadsteatern

Den flerfaldigt prisade jazzsångerskan Amanda Ginsburg är tillbaka med sitt tredje album, ”Tur att vi kan skratta”! Välkommen den 25 april när hon tillsammans med sin vapendragare Filip Ekestubbe (piano) och de danska musikerna Snorre Kirk (trummor) och Anders Fjeldsted (kontrabas) bjuder in till en kväll av värme, lite vemod och en hel del humor.

På Tur att vi kan skratta bjuder Ginsburg återigen in lyssnaren till sin välsvarvade och svängigt melodiska jazz på svenska, men lyssnaren kan också ana en syrlig självdistans mitt i det varma och vardagliga betraktelserna.

– Världen saknar värme. Världen går inte att skratta åt. Ett sätt att skapa värme är att skratta tillsammans. Kanske är det då särskilt viktigt att se varandra i ögonen och skratta med varandra? Jag umgås ofta med mina svagheter och det är genom att ta fram dem i ljuset, genom självdistans och humor, som jag kan bearbeta och försonas med dem och mig själv.

– Att skratta är något av det mest avväpnande som finns. Jag hoppas att vi ska skratta tillsammans!

Prisade och älskade sångerskan Amanda Ginsburg har med sin musik tagit en bred publik med storm. Debutalbumet Jag har funderat på en sak släpptes 2018. Året därpå fick hon en Grammis, och hösten 2020 kom den andra skivan I det lilla händer det mesta, som gav henne ytterligare en Grammis i kategorin Årets Jazz.

Amanda förvaltar arvet från några av Sveriges mest älskade svenska sångare och låtskrivare – Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers – samtidigt som hon med sin omisskännliga röst och stillsamma sväng skapar melodier som stannar, och tar lyssnaren med på outforskade musikaliska stigar. Sedan genombrottet har Amanda Ginsburg medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Doobidoo och På Spåret. 

När

25 april

Pris

350 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Spana in Welmas olika guider

Annonser: