Konsert

Jazz

Amanda Ginsburg i foajébaren

19–20 december

Musikaliska kvarteret

”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

Så löd motiveringen när Amanda Ginsburg emottog Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris, vilket för övrigt inte är det enda pris denna sångerska har fått ta emot: Amanda har vunnit Årets Jazz på Grammisgalan inte bara en gång utan två gånger (2019 och 2021) och spelar ständigt för utsålda hus runtom i Sverige. Amanda sjunger om det enkla i vardagen, de lite banala berättelserna som utgör en stor del av de flestas liv, och hon gör det med bravur! Hennes signum är vardagsbetraktelserna och det nära tilltalet. Amanda har ett sällsamt sväng och fångar sin publik som få andra.

Sedan genombrottet har Amanda Ginsburg medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Doobidoo och i Fredrik Lindströms program ”Helt Lyriskt”. Snart hör vi henne som musikgäst i På Spåret.

När

19 oc 20 december 2023

Pris

250 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmsta t-banehållplats är Östermalmstorg.
Du kan även ta spårvagn och stadsbussar till Nybroplan.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: