Teater

Musikal

Alltid vara vi

8 sep–12 nov

Kulturhuset Stadsteatern

Fler föreställningar släppta! Publiksuccén ”Alltid vara vi” är nyskriven musikteater baserad på musik av artisterna Veronica Maggio och Oskar Linnros, i regi av Alexander Mørk-Eidem. När det hyllade bandet återförenas i en musikstudio väcks gamla minnen, konflikter och känslor till liv hos de forna bandmedlemmarna. Nypremiär 8 september.

Om föreställningen

Trots framgången splittras bandet utan någon tydlig förklaring. Men nu, flera år senare, återförenas de i en studio för att spela in ett nytt album. Sångerskan, som gjort solokarriär, har med sig ett filmteam som ska dokumentera inspelningen. Men återföreningen slungar dem tillbaka till såriga relationer, bitterhet och svartsjuka som aldrig tidigare har ventilerats. Varför splittrades bandet egentligen? Vad var det som fick frontfigurerna att göra slut? Och kommer albumet att färdigställas?

Pjäsen utgår från de prisade musikalbumen Satan i Gatan (2011) av Veronica Maggio samt Vilja bli (2010) av Oskar Linnros. Regissör Alexander Mørk-Eidem har tillsammans med Lisa Östberg flätat samman stroferna till en fiktiv berättelse med dokumentär känsla. En musikstudio är hjärtat på scenen och publiken får vara en fluga på väggen när bandet spelar in låtarna i realtid samtidigt som de lär känna varandra på nytt.

När

8 september – 12 november

Pris

285 -565 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Ligger i anslutning till T-centralen.

Annonser: