Konsert

Jazz

Alabaster Deplume på Fasching

29 januari 2024

Fasching

Utan rädsla finns inget mod. Och mod, ja det verkar vara drivkraften hos Alabaster dePlume – en musiker som gjort det till sin konstnärliga strategi att hoppa huvudstupa in i det som skrämmer honom.

Det kanske låter som ostigt självhjälpsbabbel, men det är så Alabaster dePlume jobbar, hans mål är att  desarmera lyssnaren och öppna för empati. Han heter egentligen Angus Fairbairn och var verksam i diverse noisekonstellationer hemma i Manchester innan han lärde sig spela saxofon och blev en del av Londons prunkande jazzscen. Hans musik rör sig bortom formler och skolning, i samma solsystem som Beverly Glenn Copeland och Alice Coltrane, men med en humor torr som en engelsk cider.

Många av alstren är tonsatta dikter med till synes naiva budskap, men de växer i takt med att hans röst bryter igenom, förkunnande vikten av att ”Be Nice to People”.

Sedan han var här senast i 2022 har Alabaster Deplume samarbetat med medlemmar av The Comet Is Coming, Joshua Idehen och släppt nytt album under 2023 –  Come With Fierce Grace som fått recensenterna att jubla!

När

29 januari

Pris

250-300 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Allt som händer – Fasching

Annonser: